Telefonmøde mellem Danmark og Litauen

 

Lokal såvel som global kommunikation er essentiel for enhvers succes, og det er netop derfor, enkelhed og simpel kommunikation er hovedkonceptet bag Mobilmødet. Vi har lavet denne side for at hjælpe dig med at få det maksimale ud af forberedelserne til et telefonmøde mellem Danmark og Litauen.

Her kan du se, hvordan du nemt og enkelt laver et professionelt telefonmøde mellem Danmark og Litauen

Først ringer du til dit lokale indkaldsnummer (for Danmark +45 78 77 22 77 og for Litauen +370 5 259 6183). Bliv enige om en 8-cifret mødekode, som du indtaster for at tilslutte dig dit telefonmøde. Vælg hvilke som helst 8 cifre til dit telefonmøde. Dit telefonmøde er oprettet automatisk, når den første deltager indtaster mødekoden.

Forbedr dit telefonmøde med disse 3 tips

1) Lav pauser mellem pointer
Små pauser er gode, fordi du ikke kan se, hvem der gerne vil diskutere eller tilføje noget til pointer. Det er naturligvis også mest høfligt.

2) Snak klart og tydeligt og snak blot en smule langsommere, end du normalt ville
Når du taler klart og tydeligt og en smule langsommere end normalt, vil de internationale deltagere forstå dig bedre, og specielt hvis deltagerne snakker et andet sprog end deres modersmål.

3) Vis og del online præsentationer og andre dokumenter
Mobilmødet gør det super nemt for dig at dele hvilket som helst slags dokument eller præsentation online i løbet af dit møde. Lær mere om dette. Tænk på den internationale dimension. Ved at følge disse tre tips sørger du for et mere behageligt internationalt møde for alle. For internationale telefonmøder er disse tre tips endnu mere relevante, fordi den kulturelle dimension skal inddrages i overvejelserne. For at gøre dig klar på dette kan du i denne følgende sektion sætte dig ind i kulturelle forskelle mellem Danmark og Litauen.

Magtdistance-dimensionen

Denne dimension giver en generel beskrivelse af hierarkiet i en organisation og i dagligdagen for folk. Danmark scorede 18, hvorimod Litauen scorede 42 på en skala op til 100. Det højere tal for Litauen forklarer, at hierarki generelt vægtes højere i Litauen end i Danmark. I dit telefonmøde med Litauen kan det ske, at du taler med en lavere rangeret medarbejder end dig selv, hvilket er meget normalt og ikke nødvendigvis betyder, at personen ikke har beføjelser til at træffe beslutninger. Bliv ikke fornærmet over en mere uformel tone i telefonmødet, da det som oftest er relateret til en generel mere uformel tone i samfundet.

Individualisme-analyse

Denne dimension indikerer, hvor afhængige folk fra et samfund er af hinanden. Danmark måler en score på 74, hvor Litauen på den anden side rapporterede en score på 60 på en skala op til 100. Den sociale struktur er mere tætknyttet i Litauen end du er vant til fra Danmark. For at gøre telefonmødet så behageligt som muligt for din mødepartner i Litauen, er det vigtigt, at du undgår at formulere dig så eksplicit, som du eventuelt ellers ville gøre.

Maskulinitet-elementet

Der er kun en lille forskel mellem maskuliniteten for Danmark og Litauen, hvilket betyder at den følgende information er noget, du ikke behøver at overveje for meget.Maskulinitet definerer, om et samfund primært er drevet af succes eller i højere grad livsglæde. Danmark har en score på 16, og på den anden side har Litauen en score på 19 på en skala op til 100. I denne dimension scorer Litauen ret højt, hvilket altså betyder, at din mødedeltager fra Litauen vil være optaget af arbejdsmæssige succesoplevelser.At komme til pointen hurtigt er meget normalt i Litauen, så det skal du ikke være nervøs for.Arbejde værdsættes generelt højere end privatliv, hvorfor det ikke er noget problem at ringe til folk uden for normal arbejdstid i Litauen.

Undgåelse af usikkerhed-faktoren

Denne dimension bidrager med information omkring, hvor vigtige regler og planer er for et folk. Danmark måler en score på 23, hvor Litauen på den anden side rapportede en score på 65 på en skala op til 100.Din mødedeltager fra Litauen gør altså, hvad vedkommende kan for at undgå uforudsigelige situationer og i modsætning til det lave planer og aftaler.Din deltager fra Litauen føler sig typisk mere utilpas, hvis der ikke er fastlagt regler for samarbejdet.

Aspektet af pragmatisme

Pragmatisme omhandler hvor godt folk tilpasser sig nye situationer, og hvor komfortable de er med det faktum, at alt i livet ikke kan forklares. I pragmatisme-dimensionen har Danmark en score på 35, hvorimod Litauen har en score på 82 på en skala op til 100.Disse resultater giver en relevant indikation på, at folk fra Litauen er relativt bedre til at tilpasse sig nye omgivelser og omstændigheder, hvilket i sidste ende generelt gør dem mere fleksible, end det er tilfældet i Danmark.I forhold til dit telefonmøde betyder det hurtige resultater i diskussioner og forhandlinger.

Aspektet af eftergivenhed

Evnen til at nyde livet og give sig hen til fristelser er, hvad eftergivenhed-dimensionen i en nøddeskal angiver.Danmark scorede 70, hvorimod Litauen scorede 16 på en skala op til 100. At gøre hvad man vil og give sig hen til fristelser er mere sandsynligt at se i kulturen i Danmark fremfor Litauen, og det skal du holde dig for øje i dine forberedelser. Hvis du prøver at få fat i en forretningspartner fra Danmark uden for normal arbejdstid vil du formentlig ikke have succes med det – hvorimod det i Litauen sagtens kan lade sig gøre, da fritiden ikke prioriteres i samme grad som i Danmark.
Tak fordi du har læst disse simple tips til, hvordan du opnår det bedst mulige af dit internationale telefonmøde.