Telefonmøde mellem Danmark og Tjekkiet

 

Det gælder om at være produktiv og effektiv, og det er lige præcis dét, Mobilmødets telefonmødeservice er opbygget omkring. Som en seriøs virksomhed i denne branche har vi samlet talrige erfaringer, som vi gerne vil dele med dig her, så du får mest muligt ud af dit telefonmøde mellem Danmark og Tjekkiet.

Tre simple trin til at lave et telefonmøde mellem Danmark og Tjekkiet

Alle deltagere ringer til deres lokale numre fra hvorend de er (for Danmark +45 78 77 22 77 og for Tjekkiet +420 225 985 755). Efter det indtaster du simpelthen en allerede aftalt 8-cifret kode for at blive tilsluttet dit specifikke telefonmøde. Du kan vælge hvilken som helst kode du ønsker, f.eks. de sidste otte cifre af dit telefonnummer. Det er såmænd ikke sværere – mødet er oprettet og afsluttes, når du lægger på.

Maksimering af resultatet af dit telefonmøde via 3 tips

1) Hold en pause med at sige noget, når du har sagt en pointe, for at give andre plads til at tale
I kan afbryde hinanden og snakke flere på samme tid med Mobilmødet, men forsøg at lade være med dette.

2) Snak så alle kan forstå dig
Da du vil have folk med forskellige modersmål i dit telefonmøde, vil det gøre mødet mere produktivt at tale tydeligt og en smule langsommere end normalt.

3) Vis og del online præsentationer og andre dokumenter
Mobilmødet gør det super nemt for dig at dele hvilket som helst slags dokument eller præsentation online i løbet af dit møde. Gå til instruktioner. Planlæg det kulturelle aspekt før du starter dit telefonmøde. De tre grundregler for internationale mobilmøder er en effektiv måde at sørge for, at dit møde bliver en succes. Specielt i de internationale telefonmøder vil du få noget ud af en smule planlægning, fordi kulturelle forskelle ellers kan skabe forvirring. Det er derfor, vi har inkluderet en hurtig guide til den kulturelle vinkel af forretnings-forhandlinger mellem Danmark og Tjekkiet.

Magtdistance-analyse

Magtdistance definerer, hvordan lavere rangerende medarbejdere generelt bliver behandlet af højere rangerende medarbejde på arbejdspladsen. Danmark har en score på 18, og på den anden side har Tjekkiet en score på 57på en skala op til 100. Danmark scorer lavere end Tjekkiet i denne dimension, hvilket indikerer, at hierarkier er langt fladere i Danmark end i Tjekkiet. Du vil ikke nødvendigvis tale med en højere rangeret medarbejder i telefonmødet – men vær opmærksom på, at vedkommende stadigvæk kan presse på for at komme igennem med sine idéer. Bliv ikke fornærmet over en mere uformel tone i telefonmødet, da det som oftest er relateret til en generel mere uformel tone i samfundet.

Individualisme-analyse

Denne dimension indikerer, hvor afhængige folk fra et samfund er af hinanden. Danmark måler en score på 74, hvor Tjekkiet på den anden side rapporterede en score på 58 på en skala op til 100. Den sociale struktur er mere knyttet i Tjekkiet, end du er vant til i Danmark. Det er forholdsvist normalt og endda opfordret til, at du i Danmark siger, hvis du er uenig i noget eller bare ønsker at sige din mening. Hvis du på en høflig måde fremfører dine synspunkter, vil din telefonmøde-partner ikke bliver stødt, uanset hvad du siger.

Aspektet af maskulinitet

Maskulinitetsdimensionen omhandler et lands præference vedrørende succes eller livsglæde generelt. Danmark scorede 16, hvorimod Tjekkiet scorede 57 på en skala op til 100. For Tjekkiet er det vigtigere at være succesfuld på jobbet fremfor at have en god balance i privatlivet, som resultaterne for denne dimension indikerer. I Tjekkiet er man mere direkte i sin kommunikation og kommer hurtigt til pointen, så vær altså ikke nervøs for, om du presser for meget på.Du skal ikke tage voldsomt hensyn til skiftende arbejdstider i Tjekkiet, hvis dit møde er vigtigt nok – din mødedeltager fra Tjekkiet prioriterer det højt nok til, at det kan overlappe med privatlivet.

Aspektet af undgåelse af usikkerhed

Undgåelse af usikkerhed omhandler, hvor behageligt et samfund er med ikke at lave specifikke planer, og til hvilken grad en kultur føler sig truet af ukendte situationer. Danmark har en score på 23, og på den anden side har Tjekkiet en score på 74på en skala op til 100. Din deltager fra Tjekkiet prioriterer generelt planlægning og regler højt i forhold til, hvad du selv kan være vant til.For folk fra Tjekkiet vil det være naturligt og at foretrække at lægge planer og arbejde under et fastsat regelsæt.

Pragmatisme-dimensionen

Den næste dimension er pragmatisme, og den indikerer niveauet af accept af det uforklarlige og samfundets værdsættelse af traditioner. Danmark måler en score på 35, hvor Tjekkiet på den anden side rapportede en score på 70 på en skala op til 100.I denne dimension har Tjekkiet en højere score end Danmark, så folk finder det generelt lettere at tilpasse sig traditioner eller nye situationer uden at stille for mange spørgsmål – det kan være en anden indstilling, end du er vant til fra Danmark. I kontekst til dit telefonmøde vil dette udmønte sig i en fordel, da hurtige og effektive resultater vil være at forvente.

Eftergivenhed-analyse

Eftergivenhed-dimensionen giver dig information om i hvilken grad et samfund giver sig hen til sine lyster. I denne dimension har Danmark en score på 70, hvorimod Tjekkiet har en score på 29 på en skala op til 100. Danmark har en højere score end Tjekkiet, hvorfra det indikeres, at Danmark hellere vil sætte sig tilbage, slappe af og nyde livet i stedet for at arbejde hele tiden, som det til tider blandt andet ses i Tjekkiet. Beslutninger bliver generelt taget med en højere grad af implusivitet i Danmark end i Tjekkiet, hvilket kan være afgørende for, hvordan du vil planlægge og forberede dig til dit telefonmøde.

Disse anbefalinger er lavet med intentionen om at hjælpe dig til at samarbejde bedre med dine fremtidige internationale telefonmødepartnere.